Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Εθνική Παλιγγενεσία 1821


Στις 25 του Μάρτη ένα ολόκληρο Έθνος αποφάσισε να ξεσηκωθεί ενάντια στην δουλεία, στην καταπίεση, στα εξωφρενικά τουρκικά σχέδια. Υπέρ μιας ελεύθερης χώρας, ενός ανεξάρτητου Έθνους με κέντρο τον λαό του.
Στις 25 του Μάρτη ο Παλαιόν Πατρών Γερμανός ύψωσε στους Ελληνικούς ουρανούς την σημαία της επανάστασης, προσευχήθηκε στην Παναγία και έδωσε το έναυσμα για μια τεράστια Εθνική επανάσταση που η ελληνικότητα της έφτασε και στην νήσο μας Κύπρο.
Ο ελληνικός λαό ξύπνησε ξαφνικά και χωρίς την λογική του ,ότι θα νικήσει, είπε το περίφιμο ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ που κοσμεί μέχρι σήμερα την βαμμένη με αίμα ηρώων ελληνική μας σημαία.
Η Κύπρος μας , που πολλοί θέλουν να την παραμερίσουν από το υπόλοιπο Έθνος, έδωσε κι αυτή το λιθαράκι της για την αποκατάσταση της ελευθερίας σ' ολόκληρο τον ελληνικό χώρο. Έστειλε εθελοντές, πολλοί σφάχτηκαν. Η θυσία του Εθνομάρτυρα μας Κυπριανού είναι θυσία για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία.
Το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε εμείς σήμερα προς εκτίμηση για το τι έκαναν οι πρόγονοι μας για μας είναι να υψώσουμε μια γαλανόλευκη έξω απ' το μπαλκόνι μας, έξω απ΄το σπίτι μας και να θυμηθούμε τις θυσίες των αθανάτων!

Δίπλα η σημαία της Κύπρου κατά την Ελληνική μας Επανάσταση(προς αυτούς που προσπαθούν να πουν ότι η επανάσταση δεν είχε σχέση με την Κύπρο).
Αλλά... η ιστορία ΔΕΝ ξεγράφεται. Αυτός ο τόπος είναι Ελληνικός!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου