Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ ΑΠΟΕΛ

Ως ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Φιλάθλων του Αθλητικού Ποδοσφαιρικού Ομίλου ΕΛΛΗΝΩΝ Λευκωσίας θα θέλαμε να σχολιάσουμε το πρόσφατο γεγονός όπου στο εξωτερικό μαζεύτηκαν υπογραφές από συγκεκριμένη οργάνωση που θέλει να καταγγείλει με αυτό τον τρόπο το πανό που αναρτήθηκε στο ΓΣΠ, όταν αγωνιστήκαμε εναντίον της Αγγλικής Τσέλσι, και αναφέρει σε 10 διαφορετικές γλώσσες ότι η Κύπρος είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ. Αυτή η οργάνωση, η οποία αντιπροσωπεύει τουρκικά συμφέροντα, φρόντισε ώστε να καταγγελθεί η ομάδα μας.

Εμείς όμως δηλώσαμε επανειλημμένα πως ο Σύνδεσμος πέραν του ότι θα είναι η ασπίδα του ΑΠΟΕΛ, έχει ως υποχρέωση να εκφράζει τα ιδανικά της ομάδας και πάνω από όλα να αντιπροσωπεύει το «Ε» της λέξης ΑΠΟΕΛ. Εμείς είμαστε που στον αγώνα χειροσφαίρισης Κύπρος – τουρκία το 2003 με τεντωμένα και αλύγιστα τα χέρια τραγουδούσαμε τον Εθνικό Ύμνο, εμείς ήμασταν όταν τον Αύγουστο του 2006 μέσα στην Τραπεζούντα σχηματίσαμε τη φράση Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ κι εμείς ήμασταν που πριν δυο βδομάδες αναρτήσαμε μέσα στο ΓΣΠ, το εν λόγο πανό.

Αντιλαμβανόμαστε ότι κάποιοι σε αυτό το νησί και όχι μόνο, είτε είναι απλοί πολίτες, είτε πολιτικά πρόσωπα, είτε δημοσιογράφοι, προφανώς ενοχλούνται όταν τους υπενθυμίζουμε τις πραγματικότητες που συνδέουν την Κύπρο μας με τον Ελληνισμό, όμως αυτό δεν θα αποτελέσει ποτέ την αφορμή για να σταματήσουμε να εκφράζουμε τα ιδανικά του έθνους. Δεχόμαστε επίσης, πως κάποιοι πιθανόν να αντιδρούν με αυτό τον τρόπο επειδή ενοχλούνται που ο ΘΡΥΛΟΣ αγωνίζεται στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης, και γι’ αυτό προσπαθούν να δημιουργήσουν εχθρικό κλίμα εναντίων της οικογένεια του ΑΠΟΕΛ. Αυτό μας αφήνει παντελώς αδιάφορους. Το μόνο που θα πετύχουν αυτοί οι ανθέλληνες είναι να μας δώσουν ακόμη περισσότερη δύναμη για να στεκόμαστε ασπίδα της ομάδας και των ιδανικών μας, και να υπενθυμίζουμε σε όλους ότι ναι, η Κύπρος πάντοτε ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ και θα ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου